Depression

Benci Zaman Silam

Aku tulis kisah ni selepas terbaca infografik episod satu.

I have mostly all the symptoms. Aku pun tak pasti. Maybe jugak sebab aku rarely meet people this day dan terkurung dalam bilik all the time. My mind was like a busy road. Everything dari masa silam asyik comes up, dari family, friends and school time. All the saddest moment i have i my life comeback and i can’t get rid of it.

Dari cerita mak, sebelum aku dilahirkan, aku ada family yang bahagia, dan selepas aku dilahirkan, hubungan mak dan ayah pun kurang elok, sometimes aku pikir jugak, adakah disebabkan aku dilahirkan jadinya mcm tu.

Dengan adik-beradik tak de seorang pun adik-adik aku yang akan dengar cakap aku, takut pun tidak, mungkin sebab aku teruk.

Kawan-kawan pulak, sebab aku sejenis introvert dan selalu guna silent treatment bila aku nak masa aku sendiri, aku selalu disalah fahamkan, sebab aku seorang confirm la aku yang akan dicaci dengan ego dan segala macam lagi, belum lagi kena bahan depan cikgu dalam kelas depan semua kawan2 dan paling win sekali satu kelas tahu kau orang yang dibahan tu.

I hate my school life.

 – Mimi –

Berminat untuk menghantar kisah “perjuangan dalam senyap” anda? Klik di sini

Komentar FB

Komen

%d bloggers like this: