Anxiety

What happened to myself?

My second update. Apa dah jadi dgn diri aku ni. Makin lama makin aku tak faham diri aku sendiri. Lately ni aku selalu sgt sakit. Almost nk masuk minggu ke 4 dah aku demam malam je dan perut aku sakit sgt. Rasa mcm pms. Allah je tahu rasanya. Aku dah ikhtiar dua2 cara perubatan.

Aku pergi darul syifa, dr pun aku pergi. Kalau dari sudut perubatan islam, ustaz ckp aku terkena org hantar. Dan benda yg paling aku down yang hantar tu kawan baik aku sendiri. Aku tak tahu lah nak percaya ke tidak. Aku tawakal je. Bila aku pergi jumpa dr, dr cakap aku bloated je. Dia ada tanya aku ada masalah kesihatan tak.

Aku cakap lah aku ada panic disorder. Hmm. As expected, dia tersenyum sinis. Siap ckp kat aku lagi org yg ada panic attack ni kena rilex2 je tak boleh complicated sgt, awk muda lagi apa nk fikir2. Ak terus terfikir dr ni faham ke tidak situasi aku. So sekarang ni aku tawakal je. Kerja aku mmg down. Byk benda tertangguh.

Yg paling tak tahan , bila aku down, bila aku nampak mcm penat je , org boleh tegur eh kaunselor pun stress ke. Kaunselor pon mcm kena kaunseling je ni. Allahu , kaunselor pun manusia lah. Aku pun tak nak diri aku jadi mcm ni. Aku dah sehabis baik dah sembunyi kan apa yg berlaku pd diri aku.

Tapi agak2 muka pucat boleh cover tak ? Seriusly , insecure aku makin teruk. Aku makin rasa aku sorang2 je dalam dunia ni. Aku rasa makin lama makin org tak faham aku.

I dont have anyone to talk.

I dont have someone to tell what i’ve feel what i’ve through.

I dont have courage to disclosure myself.

I need someone to talk with.

I need someone who can feel what i’ve been through.

Seriusly i’m not strong enough more ?.

I need someone to tell me that everything will be okay.

I’m dying inside. Please.

– Hamba Allah –

Berminat untuk menghantar kisah “perjuangan dalam senyap” anda? Klik di sini

Komentar FB

Komen

%d bloggers like this: